468x60 Ads

Ultima generatie a modelului Volkswagen Passat TDI Clean Diesel este masina cu cel mai mic consum de carburant din lume. Iar asta nu o spunem noi, ci chiar reprezentantii Guinness World Record.


VW Passat TDI intra in Cartea Recordurilor cu cel mai mic consum de carburant
 
Pentru a demonstra eficienta modelelor sale din gama Clean Diesel, oficialii nord-americani ai companiei germane Volkswagen au luat un exemplar al limuzinei Passat TDI, pe care l-au trimis intr-o excursie de-a lungul si de-a latul celor 48 de state ale SUA.

"Excursia" a durat aproximativ doua saptamani si jumatate, iar la sfarsitul celor 13.071 kilometri computerul de bord al modelului Volkswagen Passat TDI Clean Diesel indica un consum de carburant record, de numai 3.01 litri la 100 de kilometri.

Record Volkswagen Passat TDI

Drept urmare, noul Volkswagen Passat TDI Clean Diesel este automobilul non-hibrid cu cel mai mic consum de carburant care a traversat vreodata cele 48 de state ale SUA, limuzina germana depasind vechiul record de eficienta, pentru modelele non-hibrid, de 3.4 litri la 100 de kilometri.

Mai mult de-atat, performanta reusita de germanul Volkswagen Passat TDI Clean Diesel este cu atat mai impresionanta cu cat surclaseaza si vechiul record de 3.6 litri la 100 de kilometri inregistrat de un autoturism hibrid.

Record Volkswagen Passat TDI

Ultima generatie a modelului Volkswagen Passat TDI Clean Diesel este echipata cu un propulsor turbodiesel de doi litri, ce dezvolta 140 cai putere si 320 Newton-Metri. De asemenea, tot pe lista cu specificatii tehnice regasim si un sistem de tractiune fata, plus o cutie manuala cu sase rapoarte sau una DSG, cu acelasi numar de trepte.


Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.ro/green-cars/vw-passat-tdi-intra-in-cartea-recordurilor-cu-cel-mai-mic-consum-de-carburant-19038.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu