468x60 Ads

Seoul (Reuters) - Muncitorii de la fabricile General Motors Co 's din Coreea de Sud va organiza un boicot parțială din 4 iulie, din cauza disputelor asupra salariilor și a planurilor de producție, un purtator de cuvant al uniune a declarat astazi.
GM a anuntat ca va muta productia din următorul Chevrolet Cruze din compact din țară și rapoarte au sugerat că ar putea fi construit la uzina Opel din Gliwice, în Polonia, pentru a ajuta la compensarea pierderilor unității europene. Decizia a stârnit temeri cu privire la o potențială restructurare a unității Coreea de Sud.
Greva parțială vine în timpul negocierilor salariale anuale, care a început în aprilie. CEO GM Dan Akerson si alti directori au exprimat ingrijorarea cu privire la o nouă creștere a costurilor forței de muncă parțial din cauza proceselor salariale în curs de desfășurare depuse de către lucrătorii din Coreea de Sud GM.
Dar sud-coreean Uniunii GM a spus de "cost per vehicul" este jumătate din ce în Australia și mai mic decât multe alte colegii, inclusiv Rusia.
Săptămâna trecută, 79 la suta din membrii de sindicat de la Coreea GM au votat în favoarea grevă. Conducerea sindicatului a decis, miercuri, pentru a lansa o grevă parțială timp de șase ore la 4 iulie, și de a refuza ore suplimentare și munca week-end de acum, a spus Choi Jong-Hak, un purtator de cuvant al Uniunii.
El a spus conducerea sindicatului va decide dacă să continue greva parțială, în funcție de progresele înregistrate în cadrul discuțiilor salariale.
"Conducerea nu a venit cu nici o propunere concretă în discuțiile de ieri. Acesta va fi dificil pentru a ajunge la un acord, iar noi sunt susceptibile de a continua greva", a spus el.
În iulie-septembrie a anului trecut, Coreea de GM a suferit cea mai mare greva de-vreodată, deoarece a fost creat în 2002, ca rezultat scăderea producției de 40.000 de autovehicule.
Producția Chevrolet
Unitatea din Coreea de Sud GM face mai mult de patru din 10 de vehicule Chevrolet, marca vândute la nivel global și furnizează aproape toate modelele Chevrolet vândute în Europa. Ea produce, de asemenea, kituri de vehicule pentru asamblare în China și multe alte piețe emergente. Unitatea exportă Opel Mokka mic SUV în Europa și Chevy Spark minicar a SUA și alte piețe. Coreea de Sud, de asemenea, joacă un rol cheie în inginerie și mașini mini și mică proiectare ale GM.






 
.
\
În cadrul negocierilor salariale anuale, negociatorii sindicatelor GM din Coreea au cerut un bonus echivalent cu salariul pe trei luni și o plată unică timp de 6 milioane de won coreeni (5.300 dolari), precum și o creștere salarială de bază de 130,498 câștigat.
Cele două părți s-au blocat, de asemenea, coarne pe un nou sistem de schimbare, care va elimina munca peste noapte de la începutul anului 2014, cu Uniunea cere ca managementul face pentru salarii reduse generate de mai putine ore de lucru.
"Negocierile salariale sunt încă în curs de desfășurare. Sperăm să accelereze negocierile pentru a ajunge la un acord și pentru a evita pierderile de producție," GM Coreea de purtătorul de cuvânt al Kim Byeong-soo a spus, adaugand ca pactul salariul anual a fost atins în mod tradițional de la începutul lunii august.
Pe 28 mai, Hyundai Motor Co, cel mai mare producator auto din Coreea de Sud, și a forței de muncă la Uniunea început discuțiile lor salariale anuale în conformitate cu care Uniunea se cere un bonus echivalent cu salariul de opt luni ", și o extindere a vârstei de pensionare la 61, printre alte cerințe .
Cruze este modelul cel mai bine vândut Chevrolet în Europa. Vânzările au crescut cu 5 la sută, la 12,441 unități până în aprilie,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu