468x60 Ads




lodgy.jpg
La jumatatea acestei saptamani, Dacia a anuntat intrarea pe piata daneza, cu monovolumul Lodgy, tara nordica fiind ultima piata din Europa de Vest pe care constructorul roman inca nu intrase.

Dupa Lodgy, Dacia va mai aduce pe piata daneza modelul Sandero. Masinile vor putea fi gasite la cei 33 de dealeri, iar Danemarca devine astfel cea de-a 41-a piata a marcii romanesti.

Modelele low-cost Dacia sunt, in general, cu 20% mai ieftine decat aceleasi masini ale producatorilor europeni, noteaza Automotive News Europe, citat de economica.net. Cu toate acestea, potrivit estimarilor analistilor, Dacia are marje de profit operational de 9-10% la fiecare masina vanduta, mai mari decat ale majoritatii producatorilor de automobile.

Asamblat la uzina Renault din Maroc, Dacia Lodgy este primul model care poarta pe capota marca romaneasca. Dupa spusele oficialilor Dacia, 200 de cumparatori din Romania se afla printre cei circa 8.000 care au lansat comenzi, chiar daca au vazut vehiculul doar in poze sau la televizor.

Lodgy este disponibil in showroomurile din Romania la preturi ce pornesc de la 9.500 de euro (in versiunea cu cinci usi si motorizare 1,6 85 CP) si ajung la 14.700 euro in varianta 1.5 dCI, 110 CP si sapte locuri. 

Inclus de catre producatorul auto de la Mioveni in categoria autovehiculelor de familie, noul Lodgy se poate lauda cu un pret mult mai mic decat al competitorilor sai din aceeasi categorie, cum ar fi Chevrolet Orlando sau Renault Scenic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu